Clean beauty met een verhaal! More Natural

13-11-2023    Door Maartje

Biologisch & Puur

Skincare kan niet meer alleen maar goed zijn voor je huid.
More Natural daarom alleen producten in het assortiment die laag belastend zijn voor het milieu.
Van de verpakking tot aan het eindproduct, alles heeft een lage eco footprint.

Olietypes
Olie smeren op het gezicht wordt vaak gezien als een grote no-go. Het zou te vet zijn en voor puisten zorgen. Dit is niet helemaal correct. Ook hier geldt dat het afhankelijk van het huidtype is welke olie goed werkt voor de huid.

 
More maakt uitsluitend plantaardige oliën. Deze oliën zijn natuurlijk en ideaal om de huid te voeden. Belangrijk is om te weten dat niet iedere olie hetzelfde is. Oliën hebben net als huiden allemaal hun eigen kwaliteiten en eigenschappen. Er kan gesproken worden over drogende, half drogende en niet-drogende oliën.


Drogende olie
Dit type olie voelt droog aan op de huid. Dit betekent dat de olie niet vettig aanvoelt op de huid. Dit is een fijne olie voor de vette huid.


Halfdrogende olie
Halfdrogende oliën zijn bij uitstek geschikt voor de gemengde huid. Dit type olie past goed bij zowel de droge als vette plekken die een gemengde huid heeft.


Niet drogende olie
Droge huiden hebben het meest baat bij een niet-drogende olie. Een niet-drogende olie helpt om de vochtbalans van de huid goed te houden. Zo blijft de huid gezond en elastisch.


De olie gebruiken
De olie kun je gebruiken om je lichaam en gezicht mee in te smeren. Ook natuurlijke producten kunnen een allergische reactie veroorzaken. Doe daarom voor je de olie gaat gebruiken een patch test door een beetje olie in je elleboog of achter je oor te smeren. Ontdek zo hoe jouw huid reageert op de olie.

Je kunt de olie op de droge huid smeren, maar ook op de handdoekdroge huid. In dat geval is de huid nog een klein beetje vochtig. Wanneer je daar olie op smeert sluit je het vocht op je huid in met de olie. Zo blijft de vochtbalans op peil en heb je dankzij de olie een goed doorvoede huid.

 

Wanneer je make up gebruikt kun je deze ook verwijderen met olie. Maak hiervoor een herbruikbare wattenschijf vochtig en doe daar een beetje olie op. Haal de schijf over je make up zoals je gewend bent. Zelfs waterproof make up kun je op deze manier makkelijk en zonder tussenkomst van chemicaliën verwijderen.

Neem een kijkje onder het kopje Beauty op de website voor meer informatie!

Liefs Saskia & Maartje